February 22, 2024

MAHAGURU58

The Truth must be told no matter what so Justice can live!

Perbandingan Fakta di antara Bible dan Qur’an dan Hakikat tentang Pemalsuan Berita Media Barat tentang Islam dan Muslim.

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh.


Artikel ini bertujuan bagi menerangkan kepada pembaca blog Mahaguru58 yang beriman kepada Allahu Rabbul Alamin dan beriman kepada Rasul Allah, Nabi Muhammad Sayyidul Mursalin yang di utuskan Allah menjadi pembimbing kepada makhluk ciptaan Allah di seluruh alam tentang Hakikat bahawa Allah, Tuhan Maha Pencipta kita semua adalah Tuhan yang Maha Pengasih dan Maha Penyayang.


Dari sejak azali lagi, Allahu Rabbul Alamin amat sayang kepada setiap manusia yang Ia ciptakan dengan memberikan pilihan kepada manusia untuk beriman kepada Nya menggunakan akal fikiran dan ilmu pengetahuan dan tidak sekadar beriman terhadap Nya secara jahil semata mata.


Jika kita ingin mendalami Ilmu Asas tentang Kebenaran Islam dan siapa dia Allah Tuhan yang menciptakan kita, maka kita harus kembali kepada Wahyu yang pertama sekali dari Allah, Tuhan Semesta Alam yang di sampaikan kepada Nabi Muhammad, Utusan Allah yang Terakhir dan Penghulu kepada sekelian 124,000 para Nabi dan Rasul-Rasul Allah kepada kita, umat manusia keturunan dari Nabi Adam Alaihis Salam dan Siti Hawwa Radhiallahu Anha.


Nabi Muhammad Sallallahu Alaihi Wassallam terakam di dalam sejarah sebagai seorang yang ummiyi. Tidak pernah belajar untuk membaca dan menulis.
Surah Al Ankabut, ayat ke 48, Al Qur’an Al Karim.

Di dalam peristiwa penurunan wahyu yang pertama dari Allahu Ta’ala kepada Nabi Muhammad Sallallahu Alaihi Wassallam di dalam Gua Hira’ melalui perantaraan Malaikat Jibril Alaihis Salam, Nabi Muhammad tidak menerima wahyu pertama tu yakni 5 ayat pertama dari Surah Al-Alaq di dalam bentuk fizikal samada di dalam rupa sekeping kertas atau apa tetapi di dalam bentuk lontaran suara.

Nabi Muhammad seorang yang ummi. Tidak pernah belajar untuk membaca atau menulis. Bilamana Malaikat Jibril bersuara menyuruh Nabi Muhammad untuk membaca ‘Iqra!’ ; Nabi Muhammad menjawab ‘Aku tidak tahu membaca!’.


Jibril Alaihis Salam berulang menyuruh Nabi Muhammad membaca sebanyak 3 kali ; baru lah Nabi Muhammad faham bahawa baginda perlu mengulang apa yang di dengari baginda.


Wahyu pertama dan seterus nya dari Allah Tuhan Maha Pencipta melalui perantaraan Sayyidul Malaikat Jibril Alaihis Salatussalam di sampaikan di dalam bentuk lisan. 


Rasul Sallallahu Alaihi Wassallam mendengar dan menghafal setiap wahyu yang di sampaikan itu dengan mengulang semula supaya di dengar Jibril yang kemudian nya mengiyakan ketepatan wahyu yang di fahami Rasulullah.


Nabi Muhammad Sallallahu Alaihi Wassallam kemudian menyampaikan wahyu yang baru di terima baginda itu secara lisan kepada para sahabat baginda yang tahu menulis dan membaca.


Para sahabat Rasulullah kemudian memeriksa sesama mereka dengan di pantau Nabi supaya setiap catatan wahyu dari Allah itu tepat dan ramai sahabat lain yang menghafal setiap ayat dan surah surah Al Qur’an itu.


Allahu Ta’ala sendiri menjamin akan memelihara ketulinan dan ketepatan Al Qur’an dari Nya itu sebagaimana Ia berfirman di dalam Surah Al Hijr Ayat ke 9:
Makanya sampai ke saat ini, wahyu wahyu dari Allah Subhanahu Wa Ta’ala ini terpelihara dengan tepat di dalam Kitab Al Qur’an Al Karim dan tidak tercemar dan bercanggah sepertimana apa yang di dakwa orang orang kaffir Kristian dan Yahudi dengan kitab ‘Bible’ dan ‘Torah’ mereka.


Saudara, Saudari, Ikhwanul Muslimin sekelian.


Sebagai umat Islam yang hidup sekarang ini di Akhir Zaman, kita hendak lah menggunakan segala ilmu pengetahuan yang kita sedia miliki sekarang ini untuk mengukuhkan asas pengetahuan Agama Islam, penyelamat diri kita ini dengan sebaik mungkin.


Kita sedang berinteraksi melalui perantaraan pelbagai alat perhubungan dan penyampaian maklumat di dalam cara yang tidak mungkin dapat di percayai oleh orang orang di zaman silam nan lalu.


Melalui jaringan internet secara nyata dan maya, kita mampu membaca, menaip dan mendengar serta menonton pelbagai macam paparan video dan audio dari serata pelusuk dunia ini secara langsung atau yang telah terakam berpuluh puluh tahun atau seratus tahun nan lalu melalui peranti telefon pintar, tablet iPad, monitor komputer dan televisyen serta lain lagi lagi platform perhubungan.


Zaman Nabi Muhammad tak ada semua ini. Bijak pandai di zaman Rasulullah Sallalahu Alaihi Wassallam hanya mempunyai pena yang di celup ke dalam botol dakwat dan di tulis pada kepingan kulit atau kepingan tulang temulang serta kertas papyrus yang mahal. 


Salah sebuah naskhah Kitab Al Qur’an tertua yang di tulis di zaman pemerintahan Khalifah Uthman ibni Affan kini tersimpan di Muzium Istana Topkapi di Istanbul, Turki.
Di University of Birmingham, England terdapat satu naskhah manuskrip Al Qur’an yang di tulis dengan tangan berusia lebih dari 1400 tahun Masehi. 

Badan Penyiaran British @ BBC turut menyiarkan laporan tentang penemuan manuskrip tertua Al Qur’an ini di dalam perpustakaan University of Birmingham.

Ia nya di tulis di atas regangan kepingan kulit yang di keringkan. Di zaman itu belum ada di bawa ke Jazirah Arab, kepingan kertas yang di ciptakan oleh orang orang China.


Zaman sekarang kita semua beruntung sebab mudah mencapai segala kandungan Al Qur’an secara maya dan menyeluruh dari setiap pelusuk dunia ini melalui jaringan dan arkib internet.


Layari www.quran.com dan dapatkan apa sahaja ayat dan surah yang anda mahukan secara mudah. 


Untuk mengkaji dan mentelaah Hadis Sahih dari Rasul Sallallahu Alaihi Wassallam, kita cuma perlu melawat https://sunnah.com dan boleh membaca dan mempelajari segala apa yang di rakam dari kata kata sahih Rasulullah sendiri. Semua maklumat ini berada di hujung jari kita sahaja.


Hendak seribu daya ; tak hendak seribu dalih!


Berbalik semula ke tajuk artikel ini. Perbandingan fakta di antara ‘Bible’ para Kristian dan Kesahihan Wahyu Asal di dalam al Qur’anul Karim dari Allahu Rabbi.


Kristian kerap mendakwa bahawa apa yang terdapat di dalam kitab mereka adalah dari Tuhan tetapi hakikat nya amat ketara bahawa mereka berbohong secara nyata.
Kristian sering mendakwa bahawa ajaran Islam adalah penuh dengan kebencian dan kekerasan terhadap penganut agama lain tetapi mereka lupa bahawa di dalam kitab Bible dokongan mereka ia banyak mengandungi Fitnah terhadap Tuhan Maha Esa dengan mengandungi perintah palsu dari ‘Tuhan’ dongengan mereka yang menyuruh mereka menghapuskan sesiapa sahaja yang tidak menyembah apa yang mereka sembah!


Contoh salah satu ayat bohong itu adalah: http://biblehub.com/exodus/22-20.htm

Dewasa ini ada pula segelintir Muslim hanya pada nama terpengaruh dengan dakyah Kristian ini yang mengecop umat Islam sebagai pendokong terrorisma dan kejam tidak berperi kemanusiaan. 


Indoktrinasi secara hebat melalui segala lapangan medan media berhasil merubah pemikiran golongan yang jahil tentang pengetahuan asas Agama Islam mudah menerima ajaran ajaran salah dan songsang golongan pendakyah Kristian ini.


Hasilnya ada sekerat dua Melayu Muslim yang murtad dan terbawa bawa dengan gerakan halus mubaligh dari gereja gereja Katolik dan Evangelis yang bergiat aktif di dalam negara kita dengan sokongan kewangan dan moral dari gereja gereja Amerika Syarikat, UK dan lain lain negara Barat serta cawangan cawangan gereja mereka di Malaysia dan Singapura serta dari Indonesia.


Islam dan Muslim sering di tohmah sebagai pendokong terorisma melalui pemaparan imej imej seperti di bawah ini:
Sepertimana kita semua tahu bahawa di zaman sekarang penggunaan imej dan visual seperti ini amat kuat kesan dan pengaruhnya pada minda golongan yang kurang arif tentang hakikat di dunia ini.


Ada pepatah Inggeris yang berbunyi: ‘A photograph is worth thousands of words!’
Sekeping gambar seperti di atas dengan mudahnya menyebabkan orang yang tak tahu keadaan sebenarnya mengandaikan bahawa setiap Muslim adalah teroris dan pengganas.


Padahal sudah terbukti selalu bahawa sebenarnya para pengganas yang mendakwa diri sebagai pejuang begitu begini sebenarnya adalah pemuka dari Israel dan Amerika serta Britain yang menyamar sebagai pejuang di Timur Tengah.


Peristiwa pengeboman Pusat Dagangan Dunia di New York pada 11hb September 2001 adalah kemuncak pelancaran perang oleh Zionis Israel dan sekutu2 Barat mereka seperti Amerika Syarikat, Britain dan lain lain terhadap dunia Islam.
Segala bukti tentang pemalsuan berita tragedi tersebut dan meng’kambing hitam’kan umat Islam sedunia terpapar di dalam laman : http://www.whatreallyhappened.com/WRHARTICLES/9-11_wtc_videos.html
Semua nya terbukti bahawa pengeboman WTC di New York ada lah satu konspirasi jahat Rejim Zionis Israel dan di sokong oleh Kerajaan Amerika Syarikat di bawah pentadbiran Presiden George W.Bush Jr.


Saksikan:
Baca lah tentang perancangan pihak pihak yang bertanggungjawab meletupkan kedua bangunan menara WTC tersebut : http://www.whatreallyhappened.com/WRHARTICLES/911security.html


Saksikan keterangan salah seorang dari mangsa 9/11 yang mengaku mendengar letupan bom sebelum bangunan2 WTC itu runtuh:
Presiden George W.Bush Jr. sendiri hampir terlepas cakap bahawa pengeboman bangunan2 WTC pada peristiwa 9/11 tahun 2001 itu adalah suatu konspirasi jika tidak kerana jelingan tajam isteri nya semasa di temuramah oleh media:Maka umat Islam hendaklah sedar akan fakta bahawa sekarang ini kita sedang hidup di Zaman Fitnah Akhirul Zaman di mana Rasulullah Sallallahu Alaihi Wassallam telah bersabda bahawa umatnya akan menghadapi serangan dari musuh musuh Islam dari pelbagai sudut dan cara.

Perang yang di lancarkan oleh Amerika Syarikat dan sekutu sekutunya ke atas negara negara Arab seperti Iraq, Libya, Tunisia, Syria, Yaman dan Afghanistan adalah menepati apa yang di sabda Nabi.

Satu demi satu bukti tentang pengeboman 9/11 muncul dengan pengakuan ejen ejen CIA yang mendedahkan rancangan jahat puak yang berkenaan:Pengakuan seorang pramugari yang terlibat di dalam kejadian 9/11 :Serangan ke atas dunia Islam ternoktah mulai 11hb September 2001 dan berterusan sampai sekarang.

Apa yang kelihatan seperti kapalterbang merempuh bangunan2 WTC di New York itu sebenarnya adalah pancaran imej holografik yang serentak dengan peletusan bahan2 letupan yang telah siap di pasang di setiap tingkat bangunan2 menara Pusat Perdagangan Dunia di New York tersebut!

Saksikan:

Amerika Syarikat, Israel dan Britain berjaya melancarkan perang ke atas negara negara Islam melalui muslihat terjahat di sepanjang sejarah manusia di muka bumi ini.

Perang saikologi sedang di lancar melalui segala rupa media dan kaedah. Umat Islam yang ada asas agama dan tahu membezakan di antara fakta dan auta pihak pihak kuffar hendaklah menolak semua ini menggunakan apa sahaja kaedah dan kemampuan yang ada pada diri masing masing.

Jika anda mampu menulis dan menerbitkan artikel artikel bermaklumat yang berasaskan kebenaran dan bukti yang menepati, hendaklah anda berbuat demikian bagi melaksanakan tanggungjawab diri anda sebagai Muslim dan Mukmin yang sejati.

Jangan gadaikan nilai diri anda untuk segenggam wang ringgit yang tidak akan berguna di dalam Alam Barzakh dan Akhirat nanti.

Visits: 1