December 4, 2023

MAHAGURU58

The Truth must be told no matter what so Justice can live!

Harun Salim Bachik disemadikan di Raudhatul Sakinah KL-Karak, Batu Muda.

Original Image Belongs to NST. Re-edited by Mahaguru58Pelakon dan pelawak terkenal tanahair Harun Salim Bachik @ Haron Aminar Rashid bin Salim, 55 tahun meninggal dunia semalam 8hb Mac 2015 ketika berada di Hentian Rehat & Rawat Gunung Semanggol, Perak.


Allahyarham sedang dalam perjalanan pulang ke kediamannya di Pandan Perdana, Kuala Lumpur selepas ke Pulau Pinang.


Allahyarham Harun Salim Bachik adalah mantan Presiden Persatuan Seniman Malaysia.


Janazah arwah di bawa dengan Ambulans JPAM dari Hospital Taiping dan tiba ke kediaman arwah jam 1:15pagi 9hb Mac 2015.


Allahyarham Harun Salim Bachik di mandi dan di kafankan di Surau Al Mutmainnah, Pandan Perdana jam 9.00 pagi tadi dan kemudian nya di adakan Solat Janazah untuk arwah dengan berimamkan anak lelaki sulungnya.


Foto Astro Awani

Arwah disemadikan di Raudhatul Sakinah, KL-KARAK, Taman Batu Muda, off Batu Caves pagi tadi. Sebuah tanah perkuburan yang sungguh teratur pengurusannya dan elok sungguh penjagaan nya. Raudhatul Sakinah ini di kendalikan Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI).
Rakan rakan seperjuangan yang hadir memberikan penghormatan terakhir kepada Allahyarham Harun Salim Bachik bergambar kenangan sesudah majlis pengkebumian selesai.

Setiap yang bernyawa pasti akan mati. Ini adalah ketetapan hidup. Yang boleh kita lakukan adalah dengan mengambil iktibar akan kematian saudara kita Haron Aminar Salim Rashid @ Harun Salim Bachik dan berusaha untuk memperbaiki diri serta rajin beribadah kerana Allah dan tidak sombong meninggikan diri. 


Semoga ruh arwah Harun Salim Bachik akan di rahmati Allahu Rabbil Alamin. Amin Ya Rahman Ya Rahim.

Hits: 4