February 22, 2024

MAHAGURU58

The Truth must be told no matter what so Justice can live!

YB Nasruddin Hassan Tantawi (PAS) bersilaturahim dengan YB Dato Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi (UMNO)

Alhamdulillah! Sejuk benar hati saya ini melihat bukti keakraban YB Nasrudin Hassan at-Tantawi(PAS Temerloh) sedang dibantu YB Datuk Seri Dr.Haji Ahmad Zahid Hamidi (UMNO Bagan Datoh) merangkap Menteri Keselamatan Dalam Negeri Malaysia semasa sidang pembukaan Parlimen Malaysia (2013-2017) pagi tadi.


Walaupun dari berlainan perjuangan politik, kedua tokoh ini memilih untuk bersilaturahim semasa bersama di Dewan Rakyat.


Jika beginilah sikap yang di ambil kesekelian Ahli Parlimen Malaysia semasa sama sama bersidang di Dewan Rakyat mahupun diluar pula, saya percaya negara kita akan kembali aman didalam ertikat sebenarnya. 


Insya Allah.


Namun, disebalik keakraban kedua Ahli Parlimen tanahair kita ini, diluar Bangunan Parlimen Malaysia, gerombolan anasir anasir anti perpaduan nasional sedang melakukan huru hara dengan berdemonstrasi tak sudah sudah!


Bergelut dengan anggota anggota Polis Di-Raja Malaysia yang berjaya menghalang gerombolan tak ada kerja ini dari menyerbu masuk mengganggu sidang pembukaan Dewan Rakyat kali pertama selepas sesi mengangkat sumpah Ahli Ahli Parlimen Malaysia.


Dengar khabar bahawa mereka telah di arah demikian sebaik sahaja Ketua Sesumpah @ Anwar Ibrahim selesai mengangkat sumpah sebagai Ahli Parlimen Permatang Pauh!


Jika benar lah tidak mahu mengiktiraf keputusan PRU ke 13 baru baru ini, apa kejadahnya Ketua Sesumpah merangkap Ketua Pembangkang Tak Sudah Sudah ini mahu mengangkat sumpah di Parlimen berjanji bagai nak rak untuk memelihara Perlembagaan Malaysia?


Sekiranya kini Anwar Ibrahim sudah redha dengan keputusan PRU ke 13 dan menerima keputusan itu maka ia sepatutnya mengarahkan segala penyokong nya untuk balik ke rumah masing masing dan berhenti dari melakukan apa apa lagi keributan dimana mana.


Ini tidak!


Kat dalam Dewan Rakyat semua mereka mengangkat sumpah berjanji ta’at setia dengan DYMM Seri Paduka Baginda Yang Di-Pertuan Agong dan bersumpah untuk mempertahankan, memelihara dan akur kepada Perlembagaan Malaysia tetapi di waktu yang sama membiarkan segala anasir anasir penyokong mereka untuk merusuh di jalanraya!
Jika Ketua Sesumpah PKR merangkap Ketua Pembangkang yang didalam gambar di atas sudah bersumpah ta’at setia kepada Raja dan Negara, bersumpah menerima tanggungjawab sebagai seorang Ahli Parlimen mewakili kawasan parlimen dia bersetuju akur dengan segala undang undang yang sedia ada, bersumpah setia mempertahankan, melindungi dan memelihara Perlembagaan Malaysia yang sedia ada, MAKA SEPATUTNYA DIA MENGARAHKAN SEMUA PENYOKONG DIA YANG SEDANG BERDEMONSTRASI TAK SUDAH SUDAH DILUAR DEWAN supaya balik ke rumah masing masing dan teruskan hidup selaku rakyat Malaysia yang tertakluk dibawah undang undang sedia ada!


Bukannya berdrama dengan mengangkat sumpah mengaku ta’at setia kat dalam Dewan Rakyat tetapi menjadi samseng dan penjenayah di jalan jalanraya kita!


Ini bukti pegawai Polis Di-Raja Malaysia cedera ditumbuk penyokong Anwar Ibrahim di luar kawasan Bangunan Parlimen pagi tadi! Mana dia peguam peguam seperti Latheefa Koya, Fadiah Nadwa Fikri dan sebagainya untuk membela dirinya? 


Pembangkang kena cepuk sikit, riuh satu dunia kata keganasan Polis!!! Ini keganasan apa ke jadah pula??? Keadilan konon!!! Harrk! Ptuihhh!!! 


Pergi jahanam lah dengan huru hara kamu!!!

Dah pukul Polis, berdrama swasta pulak anak anak tak sah taraf ni semua membaringkan diri dengan menggenggam tangan masing masing ke belakang macam kena gari!!! !@#$%^!! betul! 


Dasar tak ada semangat kejantanan! Jika betul betul berani, bangun bertempur lah dengan anggota anggota Polis kita! Baru tahu langit tinggi atau rendah nanti!!!


Akhir kata, ini pesanan tidak berbayar dari Ketua Sesumpah Pakatan Pembangkang Tak Sudah Negara :
Jika rasa nak berbaring kat jalan jalanraya lagi, elok pilih Lebuhraya Persekutuan. Setakat pilih Jalan Parlimen mana aci? 😛

Visits: 2