December 8, 2023

MAHAGURU58

The Truth must be told no matter what so Justice can live!

Do’a di hadapan Kaabah, Masjidil Haram, Haji 1432H

Rakaman doa saya semasa berada di hadapan Kaabah, Masjidil Haram, Makkah al Mukarramah. Musim Haji 1432 Hijrah.


Sesungguhnya hati ini hanya ingin melihat umat Islam seMalaysia hidup rukun damai bantu membantu sesama kita didalam perkara perkara kebajikan dan hasrat itu diluahkan didalam do’a saya semasa di hadapan Kaabah.


Itupun sudah dikira nikmat tidak terhingga dapat juga jasad ini menjejak Tanah Suci semasa hayat ini dengan Izin Allah Subhanahu Wa Ta’ala dan dipermudahkanNya melalui Tabung Haji dan pihak pentadbirannya.


Jika hendak diturutkan hati banyak lagi perkara perkara yang mahu diminta didalam do’a saya itu tetapi Allahu Rabbul Alamin lagi Maha Mengetahui akan segala hasrat hati ini dan Ia Maha Arif lagi Bijaksana didalam mengatur kehidupan hambanya ini.


Walaupun sudah setahun lebih selamat diri ini mengerjakan fardhu haji tetapi masih terasa seperti hanya semalam diri insan kerdil ini bersama sama jutaan para jamaah menyahut panggilan Haji, bertawaf dan bersa’ie.


Saya amat terhutang budi kepada Tuan Haji Mohd Nasir, Ketua Unit Media Tabung Haji yang telah membimbing saya serta rakan rakan didalam menyempurnakan segala rukun rukun dan fardhu haji dengan sebaiknya.


Hanya Allah Subhanahu Wa Ta’ala sahaja Yang Maha Kaya dapat membalas segala jasa jasa Tuan Haji Mohd Nasir serta sekelian pegawai pegawai Tabung Haji yang telah melaksanakan tugas dan tanggungjawab mereka terhadap kami semua dengan begitu cekap dan cemerlang sekali.


Jazakallah khairan kathiraw semua!


Semoga Allahu Ta’ala memberkati setiap diri tuan/puan kebanggaan negara!


Amin! Ya Rabbal Alamin.

Hits: 1