
Al-Fadhil Ustaz Kazim Elias bagi penampar dahi pada puak2 yang dok sembang deraih tuduh orang2 Melayu sesedap mulut bahawa mereka ini semua Assobiyyah!
Bagoih punya camdet kena pakuru sampai berbintang dahi mana mana maarof sintok yang dok menghuruharakan Malaysia dengan menimbulkan satu demi satu isu isu pergolakan sesama Islam tak sudah2!
Saya memang sokong pendapat Ustaz Kazim yang berani kerana benar! Nak takut sesama manusia apa faedahnya tuan puan?
Takutlah pada Allahu Ta’ala Tuhan Semesta Alam. Tuhan yang Maha Berkuasa keatas diri kita ini dan kepadaNya lah kita semua akan kembali!
Bila meninggalnya kita ini dari dunia yang fana ini, yang akan kita bawa bersama bukanlah pangkat kedudukan duniawi ini.
Tidak tuan puan! Yang akan kita bawa adalah amal ibadat kita. Rekod perbuatan kita. Apa yang kita kerjakan? Apa yang kita tulis? Apa yang kita terbit? Apa yang kita dok kongsi sesama kita?
Kita tak akan ditanya :
- Kamu sokong parti mana?
- Siapa tok guru kamu?
- Siapa presiden parti kamu?
- Kamu ni mazhab apa?
- dan sebagainya…
- Siapa Tuhan kamu?
- Siapa Nabi kamu?
- Apa Qiblat kamu?
- Siapa Imam kamu?
- Siapa Ikhwan @ Kawan2 kamu?
- Watashi ahlul parti begitu begini!
- Watashi jika sehari tak pandang wajah sipolan ni, resah gelisah saja!
- Watashi punya chifusan begitu begini!
- Watashi geng 04, 06 atau apa apa sajalah!
- Watashi ngok ngek ngok ngek….
Hits: 0
More Stories
Vivek @ Vivekanandhan, 59, [1961-2021]. Tamil Iconic Comedy Actor has died of a heart attack.
Serangan Anti-Asia semakin menular di Amerika Syarikat! Warga Malaysia harus sedar diri!
Selamat Pengantin Baru Anak Saudara Kami, Nur Fatin Nabila & Helmy Adnan!