November 29, 2023

MAHAGURU58

The Truth must be told no matter what so Justice can live!

Skuad Bolasepak ATM ~ ‘Tingkatkan prestasi atau bubar!’ YB Menteri Pertahanan

Skuad Bolasepak Angkatan Tentera Malaysia perlu meningkatkan prestasi permainan mereka dengan berusaha bersungguh sungguh memenangi mana mana pertandingan bolasepak negara diwaktu terdekat ini atau menghadapi risiko skuad berkenaan dibubarkan.
Demikian peringatan dan ulasan YB Dato Seri Dr. Hj. Ahmad Zahid Hamidi, Menteri Pertahanan Malaysia didalam perbualan beliau bersama media semasa berlangsungnya majlis berbuka puasa bersama staf Kementerian Pertahanan Malaysia bersama penggiat media negara.
Sesungguhnya ada kebenaran pada kata dua Menteri Pertahanan kita itu. Bukan sedikit kos elaun dan saraan yang dibayar kepada para pemain skuad bolasepak kita tak kira samada diperingkat negeri atau negara namun mutu permainan mereka tidak sampai ketahap yang pernah dicapai oleh pemain pemain lagenda kita seperti Allahyarham Mokhtar Dahari, Dato Soh Chin Aun, Isa Bakar, Ali Bakar, Namat Abdullah, Santokh Singh, Mendiang David Arumugam, Zainal Abidin Hassan, Dollah Salleh dan lain lain lagi bintang bolasepak negara kita!
Zaman itu lagenda lagenda kita tidak dibayar sebanyak yang diberikan pada pemain pemain sekarang tetapi kualiti permainan mereka menjadi perbualan sampai sekarang!
Saya setuju dengan peringatan Dato Seri Dr Hj Ahmad Zahid Hamidi ini.
Bak kata pepatah Inggeris, ‘ Buck up or ship out!’
Amacam Skuad Bolasepak ATM?
Boleh terima ke cabaran ini atau nak ‘surrender’?

Hits: 0