April 13, 2024

MAHAGURU58

The Truth must be told no matter what so Justice can live!

IFC ~ 14 Tuntutan mereka ~ seandainya anda terlupa? Dikemaskini beserta bukti sahih!

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh.

Ikhwanul Muslimin na wal Muslimat sekelian.

Saya merujuk kepada cadangan mewujudkan Inter Faith Council atau nama singkatannya IFC oleh beberapa pihak baru baru ini demi mencari jalan bagi menyelesaikan masaalah yang ditimbulkan oleh tuntutan pihak Gereja Katolik Kristian Malaysia untuk mereka dibenarkan menggunapakai kalimah ‘Allah’ didalam penerbitan majalah Herald mereka.

Sepertimana kita semua tahu, rayuan Gereja Katolik Kristian Malaysia untuk mengenepikan perintah Mahkamah Tinggi yang difailkan oleh Kementerian Dalam Negeri mewakili Kerajaan Malaysia berjaya bilamana Hakim Mahkamah Rayuan Dato Lau Bee Lan membenarkan rayuan Gereja Katolik tersebut!

Walaupun KDN telah berjaya mendapatkan penangguhan keatas perintah tersebut, tuan tuan dan puan puan jangan ingat bahawa perkara ini telah selesai?

Tidak sekali kali! Ianya kini bagaikan sedang meredap, tidak padam dan akan meletus membakar sentimen umat Islam kembali bilamana tempoh penangguhan ke atas perintah Hakim Dato Lau Bee Lan itu berakhir nanti.

Latarbelakang IFC
Nama penuhnya adalah Inter Faith Council. Sebelum ini dikenali sebagai Inter Religious Council.

IFC didalangi beberapa pemimpin Pakatan Rakyat antaranya adalah :
Sivarasa a/l Rasiah ( Naib Presiden PKR ),

Tian Chua ( Ketua Penerangan PKR ),

Ronnie Liu ( Setiausaha Hal Ehwal Pertubuhan Badan Bukan Kerajaan DAP Pusat ),

Elizabeth Wong Keat Peng ( Ketua Penerangan Wanita PKR ).

Berikut merupakan 14 tuntutan IFC :

 1. Seseorang anak yang dilahirkan oleh ibu bapa orang Islam tidak seharusnya secara terus menjadi orang Islam.
 2. Orang-orang bukan Islam yang telah memeluk agama Islam hendaklah diberikan kebebasan untuk kembali kepada agama asal mereka (murtad) dan tidak boleh dikenakan tindakan undang-undang.
 3. Sebarang kes pertukaran agama orang Islam kepada bukan Islam tidak sepatutnya dikendalikan oleh Mahkamah Syariah tetapi dikendalikan oleh Mahkamah Sivil.
 4. Tidak perlu dicatatkan didalm kad pengenalan seseorang Muslim bahawa ia beragama Islam.
 5. Orang bukan Islam tidak perlu dikehendaki menagnut agama Islam sekiranya ingin berkahwin dengan orang Islam. Orang Islam hendaklah dibenarkan keluar daripada Islam (murtad) sekiranya ingin berkahwin dengan orang bukan Islam tanpa boleh dikenakan apa-apa tindakan undang-undang.
 6. Seseorang atau pasangan suami isteri yang menukar agamanya dengan memeluk agama Islam tidak patut diberikan hak jagaan anak.
 7. Orang-orang bukan Islam yang mempunyai hubungan kekeluargaan dengan seseorang yang memeluk Islam hendaklah diberi hak menuntut harta pusakanya selepas kematiannya.
 8. Kerajaan hendaklah menyediakan dana yang mencukupi untuk membina dan menyelenggara rumah-rumah ibadah orang bukan Islam sebagimana kerajaan menyediakan dana yang serupa untuk masjid.
 9. Orang-orang bukan Islam hendaklah dibenarkan dan tidak boleh dihalang daripada menggunakan perkataan-perkataan suci Islam dalam percakapan dan sebagainya.
 10. Bible dalam bahasa Malaysia dan Bahasa Indonesia sepatutnya dibenarkan untuk diedarkan kepada umum secara terbuka.
 11. Pelajaran agama bukan Islam untuk penganut agam itu hendaklah diajar disemua sekolah.
 12. Program-program berunsur Islam dalam bahasa ibunda sesuatu kaum hendaklah ditiadakan. Program dakwah agama lain selain Islam pula hendaklah dibenarkan untuk disiarkan dalam bahasa ibunda masing-masing.
 13. Orang-orang Islam yang membayar zakat tidak sepatutnya dikecualikan daripada membayar cukai pendapatan dan wang hasil zakat sepatutnya digunakan juga untuk keperluan orang-orang bukan Islam.
 14. Sepatutnya Islam tidak disebut sebagai pilihan pertama masyarakat Malaysia seperti dalam soal pakaian menutup aurat kepada pelajar sekolah.

Perbincangan mengenai natijah tuntutan puak puak IFC ini :

Tuntutan Pertama IFC.
Seseorang anak yang dilahirkan oleh ibu bapa orang Islam tidak seharusnya secara terus menjadi orang Islam.

Cuba bayangkan kedangkalan fikiran kaffir kaffir laknatullah penaja IFC harami ini dengan menuntut supaya anak anak orang Islam tidak seharusnya terus di asuh dan dibesarkan sebagai seorang Islam?

Nak saya maki nanti anda mengecap saya sebagai sama seangkatan dengan pemaki hamun dan kaki penabur fitnah yang semakin berleluasa di ruang laman laman blog dunia.

Nak saya diamkan, hati saya memang tidak akan boleh terima sampai bila bila permintaan teramat kurang ajar dari musuh musuh Islam ini!

Siapa yang memberi hak kepada anak buah Iblis dan Syaitan IFC ini untuk menuntut perkara perkara gila seperti di atas ini?

Tak halal ke darah mereka yang mahu memurtadkan anak anak umat Islam Malaysia?

Apa ada barangsiapa dikalangan Muslim Malaysia yang mahu akur dengan tuntutan # 1 IFC?

Saya nak tunggu dan lihat jika ada mana mana mangkok hayon beragama Islam yang sanggup berbuat begitu?

Tuntutan Kedua IFC
Orang-orang bukan Islam yang telah memeluk agama Islam hendaklah diberikan kebebasan untuk kembali kepada agama asal mereka (murtad) dan tidak boleh dikenakan tindakan undang-undang.

Apa tuan tuan akan setuju dengan tuntutan kedua puak IFC harami ini?

Apa mereka ini fikir memeluk Islam ini umpama mendaftar diri kedalam Kelab Golf atau Riadah yang boleh dibatalkan sesuka hati?

Barangsiapa yang berisytihar bahawa Tiada Tuhan Selain Allah dan mempersaksikan bahawa Muhammad itu adalah Rasul Allah tertakluk kepada ikrar beriman terhadap Allah Subhanahu Wa Ta’ala dan Rasul Sallalahu Alaihi Wassallam dunia dan akhirat!

Tidak ada ruang untuk mereka berubah fikiran atau melatah opocot! Terkhilaf ke apa!

Beriman terhadap Allah bukan perkara main main sepertimana puak sewel penaja IFC ini berfikir?

‘Qala inna lillah’ jawabnya jika berani kurang ajar terhadap Rabbul Alamin!

Bukti dokumen draf IFC tajaan MCCBCHST dan Majlis Peguam saya paparkan dibawah:

Demikianlah bukti bukti terang akan perancangan jahat IFC yang bertujuan tidak lain tidak bukan dari menghancurleburkan institusi Agama Islam dibumi tanahair kita ini.

Saya paparkan segalanya disini diatas permintaan seorang penghantar komen bergelar Vish yang mempertikaikan kebenaran artikel saya ini dan meminta saya menunjukkan bukti 14 tuntutan gila IFC ini?

Visits: 34