Lagu ini saya tujukan kepada sekelian manusia yang merasa diri layak di gelar ‘Yang Berhormat’!
Dengan ucapan, hayatilah maksud lirik lirik yang dinyanyikan dan fahami yang tersurat dan yang tersirat disebalik kata kata sang penyanyi!
Jika ada YB yang merasa diri itu terlalu berkuasa dan kebal undang undang, maka cuba cubalah tempeleng SB sekali lagi!
Silap haribulan telan peluru lah wei!
Hits: 1
Salam tuan,
Bukanlah nak mengata atau fitnah. Saya sendiri terima dokumen drpd broker2 Kelantan untuk mencari pembeli BALAK KELANTAN. Guess sapa punya company? Semuanya ada kaitan dgn Exco2 dan pengikut TAKBIR.. Bila ada kuasa tak kira sapa.. kopiah pun tercabut. Rupanya deme lagi teruk.
Patut ler ada Adun yg dituntut Rm3 Juta oleh bekas isteri. Konon BALAK tu untuk tabung parti.. hehehe mcm biasa dgr je. Kalau UMNO untuk tabung parti terus kata RASUAH, SALAH GUNA KUASA. Kalau suku sakat TAKBIR? DANA PARTI? DEMI PERJUANGAN ISLAM atau PERUT SENDIRI ATAU YG DI BAWAH PERUT tu?
Wa'alaikumsalam ya sahabat!
Begini sajalah tuan.
Soal dok ngap itu dan ini kita serahkan kepada Allah Subhanahu Wa Ta'ala untuk mengadili mereka.
Yang saya terkilan adalah betapa tebal dendam kesumat didalam hati dan sanubari puak puak maksum ini terhadap sesama Islam!
Apakah saya membuang masa cuba mengajak puak puak ini untuk merapatkan saff dan membuang sengketa serta adu domba?
Entahlah! Kekadang terfikir juga didalam hati untuk membiarkan sahaja yang degil kematu kepala batu ini untuk merasai natijah perbuatan mereka?