December 3, 2023

MAHAGURU58

The Truth must be told no matter what so Justice can live!

Forum Hudud – Ikuti Penjelasan Ulamak Malaysia

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh.

Wahai umat Islam seMalaysia.

Alhamdulillah, saya telah menemui satu siri rakaman Forum mengenai Hudud yang disertai oleh 2 orang Ulamak terkenal Malaysia iaitu Tuan Guru Professor Datuk Dr.Harun Din, Timbalan Mursyidul Am Parti Islam seMalaysia dan Ustaz Ismail Kamus.

Saya rasa kita semua boleh mendapat manfaat dan menambahkan kefahaman kita tentang keunggulan Hukum Hakam Allah dan mempelajari bahawa Hudud itu adalah Adil untuk digunapakai oleh seluruh umat manusia.

Marilah kita menonton video video ini dan menghapuskan sebarang prasangka terhadap Hukum Hudud.

Bismillahirrahmanirrahim.

Bahagian 1:

Bahagian 2 :

Bahagian 3 :

Bahagian 4 :

Bahagian 5 :

Bahagian 6 :

Bahagian 7 :

Bahagian 8 :

Bahagian 9 :

Bahagian 10 :

Bahagian 11 (Akhir) :

Insya Allah, semoga kita semua lebih jelas tentang Hukum Hudud yang merupakan Perundangan Islam dari Tuhan semesta alam sendiri yakni Allah Subhanahu Wa Ta’ala.

Tuan tuan dan puan puan, saudara saudari seIslam dengan saya,

Hanya orang orang yang tegar melakukan dosa dosa besar dan jenayah sahaja yang takut dengan Hukum Hudud!

Saya sendiri tidak sunyi dari melakukan kesalahan namun sebagai seorang Muslim yang beriman kepada Allah Azza Wa Jalla dan akur kepada saranan dan amanat Rasul Sallalahu Alaihi Wassallam, saya redha dengan Hukum Allah dan menyokong pelaksanaan Hukum Hudud di bumi ini.

Sekiranya UMNO dibawah pemerintahan pemimpin pemimpinnya yang pada sebelah pihak mengaku menjadi umat Islam tetapi menentang Hukum Allah dimuka bumi Malaysia ini dipihak yang lain, maka munafiklah mereka terhadap Perintah Allah!

Saya menyeru pimpinan PAS supaya istiqamah didalam perjuangan mendaulatkan Islam diMalaysia ini dan memutuskan pakatan ‘sokong membawa rebah’ bersama seteru seteru Islam.

Berusahalah mengajak pemimpin pemimpin UMNO kembali semula ke fitrah dan ajarlah mereka tentang kebenaran Islam melalui forum forum sebegini secara berterusan.

Insya Allah, lambat laun akan tersedar juga puak puak yang takut akan Hudud ini.

Artikel berkaitan : https://www.mahaguru58.com/2008/12/malaysia-boleh-tapi-hudud-tak-boleh.html

Hits: 0